HomeCategory

Nieuwbouw

projecten-ketelhuis-delden

In 2017 hebben wij voor een van onze klant in Delden een compleet nieuw ketelhuis mogen ontwerpen en realiseren. Hierbij stond energiebesparing hoog in het vaandel. Ten opzichte van een standaard ketelhuis konden we hier met alle innovatieve installaties en technieken een besparing realiseren van circa 15%.

Hoge kwaliteit
Het was voor deze klant van groot belang dat de processen zo efficiënt mogelijk zouden worden ingericht. Dat gold uiteraard ook voor het ketelhuis. Energiebesparing was tijdens dit project dan ook het sleutelwoord. In een jaar tijd engineerden en leverden we een energiebesparend ketelhuis op maat, waarbij we onder meer twee Viessmann 8 ton stoomketels plaatsten. Dit in uitvoering als drietreks-vuurgang-vlampijpketel, met gedeeltelijke watergekoelde rookgas-omkeerkamer. Daarnaast ontwikkelden en bouwden we twee economisers, een rookgascondensor, een verticale sproei-ontgasser, een spuivat en een flashvat met warmteterugwinning uit spuiwater. Deze onderdelen bouwden we zelf in onze productiehal te Tilburg.  De daar aanwezige engineers en specialisten maken de klantspecifieke onderdelen geheel op maat. Daarmee stellen wij de vraag en behoefte van de klant centraal,  onder onze eigen hoogwaardige voorwaarden.

Energiebesparing van 15 procent
Naast bovenstaande apparaten en componenten plaatsten we op de ketels nog twee Weishaupt gasbrander-installaties met twee O²-regelingen. Met dit alles realiseerden we een energiebesparing van zo een 15%.

projecten-ketelhuis-wubben

Neem een uniek kijkje in het stoomketelhuis van olieverwerkingsbedrijf Wubben. Bekijk de stoomketel en alle bijbehorende stoominstallaties en appendages in het ketelhuis van alle mogelijke kanten d.m.v. de 360 Business View van Google. U kunt het ketelhuis in zijn geheel doorlopen en op elk gewenst onderdeel inzoomen. Een soort Google Street View, maar dan voor binnen.