Niet destructief onderzoek (NDO)

NDOMagnetisch en penetrant onderzoekNDO


Om de kwaliteit en veiligheid van uw stoominstallatie te waarborgen voeren wij geheel in eigen beheer Niet-Destructief Onderzoek (NDO) uit in de vorm van Magnetisch Onderzoek (MT) en Penetrant Onderzoek (PT). Door middel van de twee genoemde onderzoeken kunnen oppervlakte-brekende scheuren en scheuren net onder het oppervlak worden gedetecteerd. Zo bent u verzekerd van een veilige en efficiënte werking van uw gehele installatie inclusief componenten en leidingen.
ketelhuisbeheer-header
200923-Jonker-Moerkapelle-35
nieuwbouw-leidingwerk
https://www.ketelonderhoudjonker.nl/wp-content/uploads/2021/05/condenspotmetingen-slider-3.jpg
PT

Penetrant onderzoekPT


Penetrant onderzoek (PT) is een niet-destructieve methode om scheuren in het oppervlak te detecteren d.m.v. het aanbrengen van een penetrerende vloeistof. Het is van belang dat het oppervlak voor aanvang van het onderzoek volledig vrij is van vet, verf of ander soort vuil. Vervolgens kan de penetrante vloeistof worden aangebracht. Door de capillaire werking trekt de vloeistof in de openingen van het materiaal waardoor de scheur in het oppervlak met behulp van contrastpoeder aan het licht komt. Penetrant onderzoek is toepasbaar op verschillende materialen, maar wordt in de praktijk voornamelijk gebruikt op non-ferrometalen. Wij kunnen penetrant onderzoek uit voeren bij natuurlijk daglicht of UV-verlichting.
Groot contrast, snelle waarneming scheuren
Toegepast op locatie d.m.v. draagbare apparatuur
Goedkoop en eenvoudig uitvoering
MT

Magnetisch onderzoekMT


Magnetisch onderzoek (MT) is een niet-destructieve methode om scheuren en defecten op of net onder het oppervlak te detecteren d.m.v. het aanbrengen van een magnetisch veld in de magnetiseerbare materialen. Nadat het magnetisch veld is aangebracht op het metaal zal er op de plaats van een defect een lekveld ontstaan boven het oppervlak. Vervolgens wordt er ijzerpoeder in droge of natte vorm aangebracht waardoor de scheurindicatie zichtbaar wordt op het oppervlak. Wij kunnen magnetisch onderzoek uitvoeren in natuurlijk daglicht of UV-verlichting.
Meest toegepaste niet-destructieve onderzoeksmethode
Toegepast op locatie d.m.v. draagbare apparatuur
Geen middelen benodigd die afval veroorzaken
https://www.ketelonderhoudjonker.nl/wp-content/uploads/2021/05/niet-destructief-onderzoek-header.jpg
lloyds-iso-9001-certificaat-jonker-2023
scios-scope2-3-5-6-certificaat-jonker-2023
lloyds-vca-certificaat-jonker-2023
leser-certificaat-jonker-2024
niezgodka-armaturen-certificaat-jonker-2024
lloyds-erkend-revisiebedrijf-jonker-2023

Kom met ons
in contact

Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Vraag direct een offerte aan

https://www.ketelonderhoudjonker.nl/wp-content/uploads/2021/05/contact-contactformulier-jonker-1280x640.jpg