Automatisering stoomketels en -installaties

Ketelonderhoud Jonker loopt voorop in de automatisering van complete stoominstallaties. Vrijwel het gehele ketelhuis kan door ons worden voorzien van automatisering. Denk hierbij o.a. aan de besturing van niveau-, druk- en temperatuurregelingen, bewaking van veiligheidssensoren en de afstelling van de brander.

Meer gebruikersgemak

Onze ontwerpers en programmeurs ontwikkelen, bouwen en installeren elektrische schakelingen, schakelpanelen die uitgerust worden met de nieuwste PLC technologie. Ter vereenvoudiging van het dagelijks beheer van het ketelhuis wordt er naast de PLC-techniek tevens een gebruiksvriendelijk touchpanel geïnstalleerd zodat de eindgebruiker de gehele installatie gemakkelijk vanuit één punt kan bedienen. Onze automatiseringssystemen maken het proces 24/7 inzichtelijk waardoor de gebruiker veel meer informatie tot zijn beschikking heeft en op tijd kan inspelen op eventuele storingen en/ of defecten.

Verhoogde bedrijfszekerheid

Door het volledig automatiseren van de stoominstallatie ontstaat een hogere bedrijfszekerheid. Wij kijken online met u mee waardoor we in staat zijn om uw installatie blijvend te controleren. Onze automatiseringssystemen bewaken de sensoren in de ketel en brengt u direct op de hoogte bij een defect. Dit voorkomt al in een vroeg stadium schade aan de installaties en leidingen (vb. wanneer in een ontgasser laag water is ontstaan wordt de voedingswaterpomp automatisch geblokkeerd). Bovendien kunnen we door de online verbinding vaak al direct zien welk onderdeel de storing veroorzaakt zodat er al aan een oplossing kan worden gewerkt voordat de monteur op pad wordt gestuurd. In het geval van een fout in de bediening kan het probleem vaak van afstand worden verholpen en is bezoek op locatie niet nodig.

Oog op de toekomst

Ketelonderhoud Jonker loopt voorop in de ontwikkeling van automatisering op het gebied van stoominstallaties. Wij achten de automatiseringssystemen van groot belang voor de continuïteit van uw stoominstallatie en verwachten dat in de toekomst nog meer zal worden geautomatiseerd middels PLC- en HMI-techniek.

Ondanks dat automatisering een enorme bijdrage kan leveren aan de continuïteit van uw installaties dient er altijd tijdig onderhoud te worden uitgevoerd door een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf. Tijdig onderhoud zorgt voor een veiligere, milieuvriendelijke en energiezuinige stoominstallatie.

Wilt u meer weten over de voordelen van automatiseren? Bel of mail ons.

Ja, ik zou graag meer informatie willen.