Rookgascondensor

Rookgascondensor (RGC)Benut de restwarmte van rookgassenRGC


Met een rookgascondensor verhoog je het rendement en verlaag je de stookkosten. De condensor neemt warmte op uit de rookgassen en geeft dit af aan het water. De hoogte van de rendementsverbetering is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de juiste installatie, correct gebruik en kwaliteit van het onderhoud. Doorgaans verdient men de kosten van de investering binnen een jaar terug. We rekenen graag uit wat uw bedrijf kan besparen door de implementatie van een rookgascondensor.
https://www.ketelonderhoudjonker.nl/wp-content/uploads/2021/07/apparaten-rookgascondensor-schema.jpg
https://www.ketelonderhoudjonker.nl/wp-content/uploads/2021/05/apparaten-rookgascondensor-slider-2.jpg
Werking RGC

Hoe werkt deze warmteoverdracht?Werking

Een rookgaskoeler bestaat uit een RVS 316 kast die geïnstalleerd wordt in een rookgaskanaal. In deze kast zorgt een uitneembaar element voor de warmteoverdracht van de rookgassen naar het op te warmen water. Dit element bestaat uit stalen of roestvrijstalen buizen, die zowel glad als gevind uitgevoerd kunnen worden. Het water stroomt via de aansluiting voor aanvoer door het element naar de aansluiting van de afvoer. Tijdens de stroming door het element wordt het water door de rookgassen verwarmd.

Een rookgascondensor werkt het beste als men de rookgassen kan koelen tot onder het condensatiepunt van de rookgassen, hierbij komt extra energie (warmte) vrij. Als men de condensor direct achter de ketel plaatst dan zijn besparingen mogelijk van 11 tot 13% en achter een economiser 7 tot 9%.
lloyds-iso-9001-certificaat-jonker-2023
scios-scope2-3-5-6-certificaat-jonker-2023
lloyds-vca-certificaat-jonker-2023
leser-certificaat-jonker-2024
niezgodka-armaturen-certificaat-jonker-2024
lloyds-erkend-revisiebedrijf-jonker-2023
Kom in contact

Hoe kunnen
we u helpen?Contact


Wilt u meer weten over onze diensten of heeft u een vraag over het gebruik van uw stoomketel? Neem contact met ons op via telefoon, e-mail of het contactformulier op deze site.
Ambachtstraat 5
2751 GP Moerkapelle
+31 (0) 79 593 13 54
jonker@ketelonderhoud.nl
https://www.ketelonderhoudjonker.nl/wp-content/uploads/2021/05/contact-contactformulier-jonker-1280x640.jpg