Ondersteuning ketelkeuring

OntzorgingTotaalontzorging ketelkeuringOntzorging


Stoom en –heetwaterinstallaties moeten om de 2 jaar worden geïnspecteerd door een conformiteitsbeoordelingsinstantie (NL-CBI). Tijdens deze inspectie wilt u er zeker van zijn dat uw installatie aan alle eisen voldoet. Wij kunnen u voorafgaand en tijdens de inspectie geheel ontzorgen en gaan zelfs verder door ook het onderhoud en de revisie voor onze rekening te nemen. Zo zorgen wij ervoor dat uw productie niet onnodig stil komt te liggen en dat u geen kostbare tijd verliest aan de keuring van uw stoominstallatie.
200923-Jonker-Moerkapelle-41
200923-Jonker-Moerkapelle-50
200923-Jonker-Moerkapelle-53
200923-Jonker-Moerkapelle-18
https://www.ketelonderhoudjonker.nl/wp-content/uploads/2021/05/totaalonderhoud-header-1280x640.jpg
https://www.ketelonderhoudjonker.nl/wp-content/uploads/2021/05/voorbereiding-ketelkeuring-header-1280x640.jpg
Ketelkeuring

Stap voor stap ondersteuningKetelkeuring

Afspraak NL-CBI

Wij maken voor u een afspraak bij een NL-CBI zoals Bureau Veritas of Lloyd’s Register.

Reiniging rookgaszijde

Nog voor de inspectie wordt uitgevoerd door een inspecteur van een NL-CBI voeren we een aantal onderhoudswerkzaamheden uit. Dit begint bij het water- en rookgaszijdig openen van de stoomketel. De rookgaszijde wordt geïnspecteerd en niet-mechanisch gereinigd. Indien nodig wordt er ook gespoeld en gespoten met een hogedrukreiniger.

Voorinspectie stoominstallatie

Na het openen en reinigen van de stoomketel wordt de gehele installatie, inclusief de branderbemetseling, door ons geïnspecteerd. Tijdens deze inspectie controleren wij de staat van de gehele stoominstallatie en beoordelen we of de installatie gereed is voor de officiële keuring. Bij afwijkingen zullen wij in overleg met de NL-CBI en de eigenaar van de stoomketel een reparatieplan opstellen.

Reiniging waterzijde

Naast het reinigen van de rookgaszijde wordt ook de waterzijde van de stoomketel grondig gereinigd. De waterzijde wordt ontdaan van losse vervuiling. Indien nodig wordt er ook gespoeld en gespoten met een hogedrukreiniger.

Demontage appendages

Na de voorinspectie en reiniging van de stoominstallatie demonteren onze monteurs alle appendages die direct op de stoomketel zijn gemonteerd. Vervolgens worden alle gedemonteerde appendages en onderdelen meegenomen naar onze werkplaats voor controle en revisie.

Revisie appendages

Revisie ketelappendages

  • Blank stralen
  • Kleppen/ zittingen leppen
  • Opnieuw verpakken met asbestvrije stopbuspakking
  • Afpersen
  • Spuiten met hittebestendige verf

Testen op gewenste druk
Als erkend revisiebedrijf zijn we geautoriseerd om zelf alle appendages onder druk te testen conform blad T0103 (Regels voor Toestellen onder Druk).  Zodanig kunnen we zonder tussenkomst van een NL-CBI alle appendages reviseren, testen, goedkeuren en voorzien van een officieel revisiecertificaat.

Ruime voorraad
Mocht een storing vanwege een defect appendage niet ter plaatse kunnen worden opgelost, dan beschikt Ketelonderhoud Jonker over een uitgebreid assortiment appendages die reeds gereviseerd zijn en direct kunnen worden gemonteerd. Dit betekent een enorme flexibiliteit naar de klant waardoor de gehele stoominstallatie weer snel in bedrijf kan worden gesteld.

Revisie veiligheidskleppen

Revisie veiligheidskleppen

  • Leppen (vlakpolijsten van kleppen en zittingen)
  • Spuiten met hitte-bestendige aluminiumverf

Testen op gewenste druk
Als erkend revisiebedrijf door Lloyd’s Register zijn wij bevoegd om de veiligheden onder eigen supervisie, zonder tussenkomst van een NL-CBI, te reviseren en te testen. De veiligheden worden met behulp van onze unieke testbank gecontroleerd op werking en dichtheid waarna ze worden voorzien van een testcertificaat en een meetbrief met keur conform blad T0103 (Regels voor Toestellen onder Druk).

LESER goedgekeurd bedrijf
Naast de erkenning door Lloyd’s Register zijn we ook gecertificeerd door LESER om alle veiligheden van LESER zelf te reviseren en aan te passen. Met meer dan 800 werknemers is LESER de grootste producent van veiligheden in Europa en wereldwijd marktleider op het gebied van veiligheden. Wij kiezen standaard voor de hoogwaardige kwaliteit van LESER en bezitten over een ruime voorraad LESER veiligheden zodat we altijd in staat zijn om uw veiligheden snel te vervangen. Dit betekent een enorme flexibiliteit naar de klant waardoor de gehele stoominstallatie weer snel in bedrijf gesteld kan worden.

Overige merken
Naast onze standaard keuze voor LESER een greep uit de merken van veiligheden die wij nog meer reviseren:

Anderson / Greenwood, Bailey, Birket, Bliss, Anand, Consolidated, Copes Vulcan, Crosby, Dikkers, Farris, Fisher, Hale, Hamilton, Jerguson, Klinger, Krombach, Kubler, Ari, Magnetrol,Motherwell, Niezgodka, Nupro,Pignone Sud,Press Vac,Protego, Richter, Sapag, Sempell, Sening, Weka, Whessoe en Yarway.

Begeleiding inspecteur NL-CBI

Tijdens de keuring van uw stoominstallatie wordt de inspecteur van de conformiteitsbeoordelingsinstantie (NL-CBI) door ons begeleid. Wij informeren de inspecteur zo gedetailleerd mogelijk over de staat van uw stoominstallatie waardoor de keuring efficiënter zal verlopen en uw installatie weer zo snel mogelijk in bedrijf kan worden gesteld.

Montage appendages

Na volledige controle en revisie door Ketelonderhoud Jonker en goedkeuring van de inspecteur van een conformiteitsbeoordelingsinstantie (NL-CBI) bevestigen onze monteurs de appendages weer op de ketel.

Verpakken rookkastdeuren

Het opnieuw verpakken van de rookkast- en keerkastdeuren.

In gebruik stelling

In opdracht kunnen wij de gehele stoominstallatie weer in gebruik stellen.

Gecertificeerd

Erkend revisiebedrijfGecertificeerd

Ons bedrijf is, als erkend revisiebedrijf, geautoriseerd om zelf alle stoomgerelateerde appendages en veiligheidskleppen te reviseren en te testen conform blad T0103 (Regels voor Toestellen onder Druk). Deze erkenning omvat reparatie, revisie, afstelling en testen van alle appendages en veiligheden conform de Nederlandse wetgeving. Naast de erkenning door Lloyd’s Register zijn we ook gecertificeerd door LESER om alle veiligheidskleppen van LESER zelf te reviseren en aan te passen. Zodanig kunnen wij zonder tussenkomst van een NL-CBI alle appendages reviseren en goedkeuren. Dit betekent een enorme flexibiliteit naar de klant waardoor de gehele stoominstallatie weer snel in bedrijf gesteld kan worden.
https://www.ketelonderhoudjonker.nl/wp-content/uploads/2021/05/scios-inspecties-header-1280x640.jpg
lloyds-iso-9001-certificaat-jonker-2023
scios-scope2-3-5-6-certificaat-jonker-2023
lloyds-vca-certificaat-jonker-2023
leser-certificaat-jonker-2024
niezgodka-armaturen-certificaat-jonker-2024
lloyds-erkend-revisiebedrijf-jonker-2023

Kom met ons
in contact

Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Vraag direct een offerte aan

https://www.ketelonderhoudjonker.nl/wp-content/uploads/2021/05/contact-contactformulier-jonker-1280x640.jpg