Via deze weg willen wij u informeren over de wijziging in het WBDA ten opzichte van het periodiek testen van de instrumentele beveiligingen op uw stoom- en heetwaterketels.

Sinds 1 januari 2020 zijn de NL-CBI’s (voorheen AKI’s) overeengekomen dat het fysiek/ live testen van instrumentele beveiligingen op de stoom- en heetwaterketels onderdeel is van de tweejaarlijkse periodieke herkeuring. Dit is vastgelegd in besluit 23 van hun Besluitenlijst, welke gepubliceerd is op de website van schemabeheerder NEN.

Concreet betekent dit dat betreffende instrumentele beveiligingen óf binnen 12 maanden voorafgaand aan de keuring door een SCIOS gecertificeerd bedrijf als Jonker zijn getest óf dat deze door u worden getest in bijzijn van een NL-CBI inspecteur waar een extra bezoek voor benodigd is van betreffend inspecteur. Het fysiek testen van de instrumentele beveiligingen is al reeds een wekelijkse verplichting voor u als gebruiker. Indien een SCIOS gecertificeerd bedrijf de test uitvoert mag de opgestelde rapportage maximaal 12 maanden oud zijn op het moment van de ketelkeuring door een NL-CBI.

Indien u reeds onderhoudsovereenkomsten bij ons heeft lopen betreffende het keuring gereed maken van de ketel en het onderhoud op de aanwezige brander, dan zal onze werkvoorbereiding contact met u opnemen om tijdig de benodigde Periodieke Inspectie op de brander uit te voeren, waarbij benodigde rapportage wordt opgesteld. U hoeft dan dus geen actie te ondernemen, wij pakken dit met u op.

Heeft u bij ons nog geen dergelijk onderhoudsovereenkomst maar heeft u wel de wens dat wij als SCIOS gecertificeerd bedrijf deze functionele test voor u uitvoeren als geheel van de periodieke herkeur van uw stoom- en heetwaterketels, dan komen wij graag vrijblijvend met u in contact.

Voor meer informatie over deze wijziging verwijzen wij u graag door naar het officiële bericht van Lloyd’s Register Nederland.

Hopende u middels deze informatie van dienst te zijn geweest.

Klik hier om dit bericht in PDF te bekijken en/ of te downloaden.