Hans en Taco Jonker voor de hoofdvestiging in Moerkapelle

Op 1 februari  1960 liet dhr. T. Jonker sr. zijn bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Zijn handelswaar was een waterbehandelingsproduct gebaseerd op tannine. Jarenlang verliepen de zaken voorspoedig totdat rond de jaren ’70 veel machines op diesel gingen draaien en de tuinderij overging op gasgestookte CV-systemen. Na enkele moeilijke jaren ging Ketelonderhoud Jonker zich specialiseren in stoomketelonderhoud in de breedste zin van het woord. De zonen Hans en Taco Jonker, in de jaren ’70 inmiddels betrokken bij het bedrijf, hadden zich ieder gespecialiseerd op hun eigen vakgebied: Hans op het gebied van elektro, ketelonderhoud en appendagerevisie en Taco op het gebied van laswerkzaamheden t.b.v. reparaties, aanpassingen aan leidingwerk  en complete stoomketelhuizen. Deze vier essentiële vakgebieden tezamen met waterbehandeling vormen vandaag de dag nog steeds de basis van het bedrijf.

In de jaren ’80 groeide het familiebedrijf steeds harder en werden er ook elektromonteurs, gekwalificeerde lassers en brander- en waterbehandelingsspecialisten aangetrokken. Door het aantrekken van deze specialisten, en het continu hoogwaardig opleiden van eigen personeel, kon Ketelonderhoud Jonker totaaloplossingen aanbieden voor het gehele stoomketelonderhoud.

In 2004 is de servicetak van Eco-Ketelservice in Tilburg overgenomen en exact een jaar later werd ook KOK-Air onderdeel van Ketelonderhoud Jonker. Beide activiteiten zijn momenteel gehuisvest in één nevenvestiging in Tilburg. Vanaf deze vestiging kan Ketelonderhoud Jonker naast het onderhoud ook zelf de meest uiteenlopende stoomgerelateerde componenten fabriceren en installeren. Hiertoe behoren onder meer verticale sproei-ontgassers, condensvaten, rookgascondensors, warmtewisselaars en economisers.

In 2013 heeft Ketelonderhoud Jonker het bedrijf Henny van Duuren B.V. in zijn totaliteit overgenomen. Door middel van deze overname beschikt Ketelonderhoud Jonker over een landelijke dekking waardoor haar klanten altijd spoedig worden geholpen.

Begin 2018 heeft de directie besloten haar aandelen ter overname beschikbaar te stellen. De wens om intern een koper te vinden is ingevuld, namelijk in Robert-Jan Zoll-Dijkema. Op 2 januari 2019 is de overdracht geëffectueerd. De rode draad blijft dat de organisatie, met haar huidig familiaire karakter, steeds slagvaardiger en transparanter wordt om haar klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Dit is altijd al het streven van het bedrijf geweest en zal het ook blijven. De klanten van Ketelonderhoud Jonker vragen een 24/7 totaal service op stoomtechniek, dit is én blijft de kracht van Ketelonderhoud Jonker.