Onderhoud en Revisie Stoominstallaties

De divisie Ketelonderhoud & Appendagerevisie richt zich op alle werkzaamheden ten behoeve van de ketelkeuring alsmede het onderhoud van de gehele stoominstallatie op locatie en revisie van alle stoomketelappendages en veiligheden.

Ketelkeuring

Wij zijn gespecialiseerd in het keurings gereed maken van de gehele stoominstallatie volgens de vastgestelde normen van een Aangewezen Keurings Instantie (AKI). Ieder drukvat moet om de twee jaar verplicht een keuring ondergaan, uitgevoerd door een AKI. De voorbereiding op deze keuring, betreffende onderhoud en revisie, is de core business van Ketelonderhoud Jonker en ondergebracht onder de divisie Ketelonderhoud & Appendagerevisie.

Klik hier voor meer informatie omtrent de ketelkeuring.

Onderhoud op locatie

Heeft u problemen, betreffende reparatie en/of revisie aan uw bestaande installatie, dan bent u bij de afdeling Ketelonderhoud & Appendagerevisie aan het goede adres. Onze gekwalificeerde monteurs kunnen, vaak nog dezelfde dag, bij u langskomen om de gevraagde reparatie en/ of revisie uit te voeren zodat uw installatie weer spoedig in bedrijf gesteld kan worden. Onderstaand een kleine greep uit de stoomgerelateerde installaties en onderdelen die wij op locatie onderhouden:

Stoom- en heetwaterketels
Warmtewisselaars
Economisers
Rookgascondensors
Ontgassers
Condenstanken
Voedingswatertanken
Pompen
Luvo’s

Stoom- en condensleidingen
Drukvaten
Spuivaten
Vlam- en binnenpijpen
Verdeelstukken (headers)
Autoclaven
Stoomschillers
Stoomaccumulatoren
Stoom-watermengers

Appendagerevisie

Op de afdeling Ketelonderhoud & Appendagerevisie in Moerkapelle kunnen alle stoomgerelateerde appendages worden getest en gereviseerd conform blad T0103. Onze monteurs kunnen, vaak dezelfde dag, de betreffende ketelappendages demonteren en vervoeren naar de werkplaats in Moerkapelle. In de werkplaats plegen wij het benodigde onderhoud en reviseren we de appendages zodat deze weer optimaal functioneren. Mocht een defect appendage niet direct kunnen worden gerepareerd of gereviseerd dan beschikken wij over een ruime voorraad van appendages voor de stoomketel die wij direct kunnen leveren en monteren. Onderstaand een kleine greep uit de stoomgerelateerde appendages die wij in onze werkplaats in Moerkapelle kunnen reviseren:

Afsluiters
Veiligheden
Regelkleppen
Terugslagkleppen

Reduceertoestellen
Manometers
Peilglazen
Condenspotten

Erkend Revisiebedrijf

Erkend RevisiebedrijfKetelonderhoud Jonker is, als erkend revisiebedrijf, geautoriseerd om zelf alle stoomgerelateerde appendages en veiligheden te reviseren en te testen conform blad T0103 (Regels voor Toestellen onder Druk). Deze erkenning omvat reparatie, revisie, afstelling en testen van alle appendages en veiligheden conform de Nederlandse wetgeving. Naast de erkenning door Lloyd’s Register zijn we ook gecertificeerd door LESER om alle veiligheden van LESER zelf te reviseren en aan te passen. Zodanig kan Ketelonderhoud Jonker zonder tussenkomst van een AKI alle appendages reviseren en goedkeuren. Dit betekent een enorme flexibiliteit naar de klant waardoor de gehele stoominstallatie weer snel in bedrijf gesteld kan worden.

Uniek ‘tag’ systeem

Jonker appendage tagUniek binnen deze markt is het ‘Jonker Tag Systeem’. Hiermee worden alle gereviseerde appendages voorzien van een uniek tag-plaatje zodat de onderhoudshistorie te allen tijde zichtbaar is en geregistreerd wordt in ons ERP systeem. Door het unieke tag-systeem kan snel en efficiënt worden gehandeld en is altijd inzichtelijk wat de staat is van elk appendage dat onder toezicht staat van Ketelonderhoud Jonker. Dit bespaart niet alleen tijd doordat we exact weten om welk appendage het gaat, maar ook kosten voor de klant omdat zo gelijk bepaald kan worden of er moet worden gereviseerd of vervangen.

Uitgebreide voorraad

Mocht de storing vanwege een defect appendage niet ter plaatse kunnen worden opgelost, dan beschikt Ketelonderhoud Jonker over een uitgebreid assortiment appendages die reeds gereviseerd zijn en direct kunnen worden gemonteerd. Wij hebben vele appendages op voorraad en hebben wij de gewenste keuze niet dan zorgen wij dat u de gewenste appendage snel in huis heeft. Op deze wijze voorkomt Ketelonderhoud Jonker het langdurig stilliggen van uw stoomketel/bedrijf.

Opgeruimde werkplaats

Onze strenge schoonmaaknormen gelden door heel het bedrijf wat tot gevolg heeft dat aan het eind van de werkdag de werkplaatsen, bedrijfsauto’s en ketelhuizen in ordelijke en opgeruimde staat verkeren. Een opgeruimde werkomgeving draagt bij aan een efficiëntere manier van werken en zorgt daarmee voor een verhoogde productiviteit waardoor we meer voor de klant kunnen betekenen.

Heeft u vragen over het onderhoud aan uw stoominstallatie?

Ja, ik zou graag meer informatie willen.