Ketelkeuring inclusief revisie appendages

Stoom en –heetwaterinstallaties moeten om de 2 jaar worden onderhouden en geïnspecteerd door een onafhankelijk keurend orgaan. Ketelonderhoud Jonker is gespecialiseerd in alle werkzaamheden ten behoeve van de ketelkeuring conform de vastgestelde normen van een Aangewezen Keurings Instantie (AKI) zoals Lloyd’s Register of Bureau Veritas. Wij ontzorgen u van A tot Z betreffende deze keuring/ inspectie en gaan zelfs verder door ook het onderhoud en de revisie voor onze rekening te nemen. Zo zorgen wij ervoor dat uw productie niet onnodig stil komt te liggen en dat u geen kostbare tijd verliest aan de keuring van uw stoominstallatie.

Klik op de onderstaande stappen voor meer informatie.

Wij maken voor u een afspraak bij een Aangewezen Keurende Instantie (AKI) zoals Bureau Veritas of Lloyd’s Register.

Nog voor de inspectie wordt uitgevoerd door een inspecteur van een AKI voert Ketelonderhoud Jonker een aantal onderhoudswerkzaamheden uit. Dit begint bij het water- en rookgaszijdig openen van de stoomketel. De rookgaszijde wordt geïnspecteerd en niet-mechanisch gereinigd d.m.v. stoffer en blik. Indien nodig wordt er ook gespoeld en gespoten met een hogedrukreiniger.

Na het openen en reinigen van de stoomketel wordt de gehele installatie, inclusief de branderbemetseling, door ons geïnspecteerd. Tijdens deze inspectie controleren wij de staat van de gehele stoominstallatie en beoordelen we of de installatie gereed is voor de officiële keuring. Bij afwijkingen zullen wij in overleg met de AKI en de eigenaar van de stoomketel een reparatieplan opstellen.

Controle

Elektrodes
Lekkages
Kwaliteit van het ketelwater
Spuiregeling

Naast het reinigen van de rookgaszijde wordt ook de waterzijde van de stoomketel grondig gereinigd. De waterzijde wordt ontdaan van losse vervuiling. Indien nodig wordt er ook gespoeld en gespoten met een hogedrukreiniger.

Na de voorinspectie en reiniging van de stoominstallatie demonteren onze monteurs de (veiligheids)appendages die direct op de stoomketel zijn gemonteerd. Vervolgens worden alle gedemonteerde appendages en onderdelen meegenomen naar onze werkplaats voor controle en revisie.

Revisie ketelappendages

Blank stralen
Kleppen/ zittingen leppen
Opnieuw verpakken met asbestvrije stopbuspakking
Afpersen
Spuiten met hittebestendige verf

Testen op gewenste druk
Als erkend revisiebedrijf is Ketelonderhoud Jonker geautoriseerd om zelf alle appendages onder druk te testen conform blad T0103 (Regels voor Toestellen onder Druk).  Zodanig kan Ketelonderhoud Jonker zonder tussenkomst van een AKI alle appendages reviseren, testen, goedkeuren en voorzien van een officieel revisiecertificaat.

Ruime voorraad
Mocht een storing vanwege een defect appendage niet ter plaatse kunnen worden opgelost, dan beschikt Ketelonderhoud Jonker over een uitgebreid assortiment appendages die reeds gereviseerd zijn en direct kunnen worden gemonteerd. Dit betekent een enorme flexibiliteit naar de klant waardoor de gehele stoominstallatie weer snel in bedrijf kan worden gesteld.

Revisie veiligheden

Leppen (vlakpolijsten van kleppen en zittingen)
Spuiten met hitte-bestendige aluminiumverf

Testen op gewenste druk
Als erkend revisiebedrijf door Lloyd’s Register zijn wij bevoegd om de veiligheden onder eigen supervisie, zonder tussenkomst van een AKI, te reviseren en te testen. De veiligheden worden met behulp van onze unieke testbank gecontroleerd op werking en dichtheid waarna ze worden voorzien van een testcertificaat en een meetbrief met keur conform blad T0103 (Regels voor Toestellen onder Druk).

Testbank veiligheden conform T0103

LESER goedgekeurd bedrijf
Naast de erkenning door Lloyd’s Register zijn we ook gecertificeerd door LESER om alle veiligheden van LESER zelf te reviseren en aan te passen. Met meer dan 800 werknemers is LESER de grootste producent van veiligheden in Europa en wereldwijd marktleider op het gebied van veiligheden. Wij kiezen standaard voor de hoogwaardige kwaliteit van LESER en bezitten over een ruime voorraad LESER veiligheden zodat we altijd in staat zijn om uw veiligheden snel te vervangen. Dit betekent een enorme flexibiliteit naar de klant waardoor de gehele stoominstallatie weer snel in bedrijf gesteld kan worden.

Overige merken
Naast onze standaard keuze voor LESER een greep uit de merken van veiligheden die wij nog meer reviseren:

Anderson / Greenwood, Bailey, Birket, Bliss, Anand, Consolidated, Copes Vulcan, Crosby, Dikkers, Farris, Fisher, Hale, Hamilton, Jerguson, Klinger, Krombach, Kubler, Ari, Magnetrol,Motherwell, Niezgodka, Nupro,Pignone Sud,Press Vac,Protego, Richter, Sapag, Sempell, Sening, Weka, Whessoe en Yarway.

Tijdens de keuring van uw stoominstallatie wordt de inspecteur van de Aangewezen Keurende Instantie (AKI) door ons begeleid. Wij informeren de inspecteur zo gedetailleerd mogelijk over de staat van uw stoominstallatie waardoor de keuring efficiënter zal verlopen en uw installatie weer zo snel mogelijk in bedrijf kan worden gesteld.

Na volledige controle en revisie door Ketelonderhoud Jonker en goedkeuring van de inspecteur van een Aangewezen Keurende Instantie bevestigen onze monteurs de appendages weer op de ketel.

Het opnieuw verpakken van de rookkast- en keerkastdeuren. Deze werkzaamheden zijn exclusief pakkingmaterialen.

Nadat alle appendages weer op de juiste plek zijn bevestigd stellen wij de gehele stoominstallatie weer in gebruik.

Erkend Revisiebedrijf

Erkend RevisiebedrijfKetelonderhoud Jonker is, als erkend revisiebedrijf, geautoriseerd om zelf alle stoomgerelateerde appendages en veiligheden te reviseren en te testen conform blad T0103 (Regels voor Toestellen onder Druk). Deze erkenning omvat reparatie, revisie, afstelling en testen van alle appendages en veiligheden conform de Nederlandse wetgeving. Naast de erkenning door Lloyd’s Register zijn we ook gecertificeerd door LESER om alle veiligheden van LESER zelf te reviseren en aan te passen. Zodanig kan Ketelonderhoud Jonker zonder tussenkomst van een AKI alle appendages reviseren en goedkeuren. Dit betekent een enorme flexibiliteit naar de klant waardoor de gehele stoominstallatie weer snel in bedrijf gesteld kan worden.

Uniek ‘tag’ systeem

Jonker appendage tagUniek binnen deze markt is het ‘Jonker Tag Systeem’. Hiermee worden alle gereviseerde appendages voorzien van een uniek tag-plaatje zodat de onderhoudshistorie te allen tijde zichtbaar is en geregistreerd wordt in ons ERP systeem. Door het unieke tag-systeem kan snel en efficiënt worden gehandeld en is altijd inzichtelijk wat de staat is van elk appendage dat onder toezicht staat van Ketelonderhoud Jonker. Dit bespaart niet alleen tijd doordat we exact weten om welk appendage het gaat, maar ook kosten voor de klant omdat zo gelijk bepaald kan worden of er moet worden gereviseerd of vervangen.

Uitgebreide voorraad

Mocht de storing vanwege een defect appendage niet ter plaatse kunnen worden opgelost, dan beschikt Ketelonderhoud Jonker over een uitgebreid assortiment appendages die reeds gereviseerd zijn en direct kunnen worden gemonteerd. Wij hebben vele appendages op voorraad en hebben wij de gewenste keuze niet dan zorgen wij dat u de gewenste appendage snel in huis heeft. Op deze wijze voorkomt Ketelonderhoud Jonker het langdurig stilliggen van uw stoomketel/bedrijf.

Opgeruimde werkplaats

Onze strenge schoonmaaknormen gelden door heel het bedrijf wat tot gevolg heeft dat aan het eind van de werkdag de werkplaatsen, bedrijfsauto’s en ketelhuizen in ordelijke en opgeruimde staat verkeren. Een opgeruimde werkomgeving draagt bij aan een efficiëntere manier van werken en zorgt daarmee voor een verhoogde productiviteit waardoor we meer voor de klant kunnen betekenen.

Wilt u meer weten over de ketelkeuring?

Ja, ik zou graag meer informatie willen.